Baka Katica Krivačić prvu tortu u životu dobila za – stoti rođendan

Baka Katica Krivačić prvu tortu u životu dobila za – stoti rođendan

– Ha, bilo je svega, i lijepih i ružnih trenutaka – tako je u jednoj rečenici sažela svojih proživljenih 100 godina Katica Krivačić iz sela Vršak nedaleko Duge Rese. Na subotnjoj fešti okupilo se četrdesetak potomaka i rodbine, a bilo je baš onako kako i treba biti kada netko slavi 100. rođendan. Nakon svečanog ručka pred bakom se našla njezina prva torta u životu, a jedan od praunuka sa svojim bendom pobrinuo se da fešta u dobroj atmosferi potraje do večernjih sati. Godilo je to i baki jer uživa u pjesmama, svakodnevno ih sluša na radiju. Kada su je djeca i unuci pitali što želi za rođendan, bez puno razmišljanja odgovorila je: zlatni prsten.

– Baka je živjela od poljoprivrede, nikada se nije imalo viška novca za nakit, pa si je očito htjela ispuniti želju iz mladosti – rekao je njezin sin Slavo dok je baka ponosno pokazivala svjetlucavi prsten. Baka Katica nikada nije išla u školu, ne zna ni čitati niti pisati, pa ipak, nikada joj to nije bila prepreka da sretna doživi stotu. – Nije joj to niti trebalo za rad u polju, našalio se sin Slavo.

Zdravlje ju služi dobro, liječničke usluge zatražila je samo jednom u životu i ne misli opet uskoro. Rodila je troje djece, ima šestero unuka, devetero praunučadi, a za oko mjeseca dana postati čukunbaka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest