Tijekom tjedna karlovačka Gimnazija nizom aktivnosti slavi 245. obljetnicu

Tijekom tjedna karlovačka Gimnazija nizom aktivnosti slavi 245.
obljetnicu

Gimnazija Karlovac ovog tjedna slavi 245. obljetnicu postojanja. Početkom gimnazijskog obrazovanja u Karlovcu, naime, drži se 1766. godina kada su pijaristi pokrenuli dva razreda u garnizonskoj vojarni.

Tijekom ovog tjedna nastava će biti posvećena 18. stoljeću, odnosno vremenu u kojem je škola nastala. Tako će se na latinskom jeziku prevoditi stara izvješća, na satovima kemije uspoređivati kemijski pribor iz 18. stoljeća s onim koji se koristi danas, obrađivat će se književnici, znanstvenici i istraživači čije je djelovanje obuhvatilo spomenuto razdoblje.

Učenici će, pak, rođendan škole proslaviti i bečkim valcerom kojeg će otplesati čak tri puta, od ponedjeljka do srijede nakon trećeg školskog sata.

Središnja proslava 245. rođendana održat će se u četvrtak u Zorin domu. Na Svečanoj akademiji bit će predstavljena i zastava škole, za čije su stvaranje zaslužni učenici Marin Petrunić i Hrvoje Rudeš, a promovirat će se i himna čiji tekst potpisuje učenica Endrina Pavlić, a uglazbio ju je Karlo Jurković.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest