U srijedu kreće ultramaraton Karlovac-Plitvice u spomen na J. Jovića

U srijedu kreće ultramaraton Karlovac-Plitvice u spomen na J.
Jovića

Udruga Specijalne policije Grom Karlovačke županije i MUP RH organizatori su ultramaratona Karlovac – Plitvice, koji u spomen na 20. obljetnicu “Krvavog Uskrsa” i pogibiju prvog branitelja/redarstvenika u Domovinskom ratu, Josipa Jovića, u srijedu navečer starta s karlovačkog Korza.

Dužina utrke je 97 kilometara, a u 21 sat s Korza će put Plitvica krenuti devet ultramaratonaca – Nikica Vrabac, Saša Poljak, Alenko Katić, Mario Kišić, Damir Matan, Ivica Samovojska, Željko Grubiša, Ivica Grgić i Marinko Brozović. Prvih šestero bili su pripadnici Gromova, Grubiša je bivši pripadnik Specijalne policije Alfa, Grgić iz udruge Prvi hrvatski redarstvenik, a Brozović je dragovoljac 110. brigade.

Očekuje se da će utrka do Plitvica potrajati oko 14 sati te se predviđa kako će ultramaratonci do Plitvica doći oko 11 sati ujutro u četvrtak. Tijekom puta neće biti zaustavljanja osim zbog paljenja svijeća na spomen-obilježjima poginulim braniteljima na Turnju te u Donjem Budačkom, Slunju i Rakovici, kao i na cilju utrke, kod spomen-obilježja Josipu Joviću.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest