Hudorovićima suđenje, protiv Velića podignuta optužnica

Hudorovićima suđenje, protiv Velića podignuta optužnica

Krvavi obračun Roma, prošlogodišnja krvna osveta koja je sablaznila hrvatsku javnost, konačno dobiva i sudski epilog.

Nakon što je na stranicama Županijskog suda u Karlovcu objavljeno da se za sutra (četvrtak) zakazuje prva rasprava na kojoj će se suditi za teško ubojstvo Mate Velića trojici pripadnika klana Hudorović, Županijsko državno odvjetništvo objavilo je da je podiglo optužnicu protiv Frane Velića, brata pokojnog Mate, koji je u Ogulinu napao dvojicu mladih Hudorovića, Zorana i Zdravka.

Podsjetimo, tim događajem Hudorovići su opravdali kasniji napada na Veliće u kojem je poginuo Mate, a njegova supruga i kćerka teško su ozlijeđene, zbog čega će također odgovarati Hudorovići. Franu se tereti za dvostruki pokušaj ubojstva, a njegovog istoimenog sina za izazivanje općeopasne radnje, s obzirom da je pucao u zrak na ogulinskom sajmu, poprištu prvog obračuna dviju obitelji.

Prvookrivljenom F. V. (1960.) se optužnicom stavlja na teret da je oko 13 sati 23. listopada 2010. u Ogulinu, u cilju da ih liši života, ispalio više hitaca iz pištolja prema oštećenima Z. H. i Z. H. pri čemu su zadobili teške i po život opasne ozljede, a život im je spašen pravovremenom liječničkom intervencijom. Okrivljenom F. V. (1992.) se stavlja na teret da je istog dana i na istom mjestu tijekom održavanja javnog skupa, iako je bio svjestan da se oko njega nalazi mnogo posjetioca, iz pištolja ispalio jedan hitac, a samo stjecajem sretnih okolnosti nitko od prisutnih nije bio ozlijeđen – objavio je karlovački ŽDO, predlažući produljenje pritvora protiv Velića starijeg.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest