Jelić proglasio pobjedu HDZ-a na mjesnim izborima, zahvalio se biračima

Jelić proglasio pobjedu HDZ-a na mjesnim izborima, zahvalio se
biračima

Nakon što se kao gradonačelnik građanima zahvalio što su, s obzirom da se radi o mjesnim izborima, u visokom postotku izašli na izbore, predsjednik GO HDZ-a Damir Jelić proglasio je pobjedu svoje stranke i na ovim izborima. Kako je rekao, u odnosu na konkurentsku koaliciju SDP-a i HNS-a, HDZ i partneri osvojili su 2.803 glasa više što je na izlazak od 23,6 posto (podatak kojeg je iznio), kaže Jelić, ogromna razlika.

– Po mandatima HDZ-HSS osvojio je ukupno 112 mandat više od SDP-a i HNS-a što iznosi 63 posto. SDP-HNS osvojili su 26 posto mandata a ostali 11, rekao je Jelić i kazao kako je zadovoljan rezultatom mjesnih izbora.

“Tijesnu” situaciju u gradskim četvrtima gdje je evidentno da je koalicija SDP-HNS prošla bolje, Jelić je sveo na ukupan broj glasova te i u tom rezultatu vidi – pobjedu.

– U gradskim četvrtima HDZ i partneri su osvojili 2.938 glasova i 55 mandata dok su SDP-HNS osvojili 2.843, odnosno 52 mandata, kaže Jelić dodavši kako će HDZ tako nasstaviti obnašati dužnost u 30-ak jedinica, u tri do četiri će raditi iz opozicije a u isto toliko će intenzivno pregovarati s drugim strankama.

– Kada bi ovo bili izbori za Gradsko vijeće, HDZ bi pobijedio s natpolovičnim brojem mandata, zaključila je članica Predsjedništva GO HDZ-a Daliborka Jurković. Od 25 mjesnih odbora, HDZ je osvojio čak 23 dok je osvojio 3.795 glasova birača što je u odnosu na konkurentsku koaliciju 2.768 glasova više.

SDP-ovci i HNS-ovci najavili su tiskovnu konferenciju za 11 sati. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest