SDP i HNS: Grad je naš, pobijedili smo u sedam gradskih četvrti

SDP i HNS: Grad je naš, pobijedili smo u sedam gradskih četvrti

– Grad je naš i to možemo reći s punim pravom, rekao je predsjednik GO SDP-a Josip Benčić koji je zajedno s HNS-ovcem Brankom Mohorićem danas predstavio, kako kažu, velik uspjeh koalicije SDP-a i HNS-a na jučerašnjim mjesnim izborima.

– Pobijedili smo u sedam gradskih četvrti – Novom centru, Gazi, Grabriku, Luščić – Jamadolu, Rakovcu, Mostanju i Zvijezdi dok smo prvi put izašli u mjesne odbore što je za nas velik uspjeh, kaže Benčić. Dodaje kako uspjeh koji ih na neki način čini pobjednicima ovih izbora leži u brojkama. Naime, 2007. godine osvojili su ukupno 39 mandata, a sada 79 što je dvostruko više.

– O postizbornim koalicijama razgovarat ćemo sa svima osim sa HDZ-om i HSS-om, zaključio je  Benčić koji se nada da će uz DSU koji je tradicionalno s njima u kombinaciji,  dogovor moći postići s nezavisnim listama Domagoja Švegara u NC, Denisa Tota na Gazi, te s HSLS-om dok su otvoreni i za razgovor s HSU-om. Mohorić je također zadovoljan rezultatima te smatra da je građanima ponuđena alternativa koju su oni i prepoznali.

SDP-ovci i HNS-ovci imaju više pritužbi na rad Gradskog izbornog povjerenstva. Po Benčiću, GIP radi nestručno, loše i otvorene za HDZ.GIP-u su prijavili slučaj Skakavca gdje je navodno biračko mjesto otvoreno tek u 9 sati, dok im je sporno prekrajanje izbornih mjesta na Švarči.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest