TIC na Korzu u novom ruhu, prilagođen potrebama osoba s invaliditetom

TIC na Korzu u novom ruhu, prilagođen potrebama osoba s
invaliditetom

Nakon nešto manje od dva mjeseca radova, na Korzu je svečano otvoren preuređeni Turističko-informativni centar, u potpunosti prilagođen potrebama osoba s invaliditetom. Konkretnije, podignuta je razina unutarnjeg poda da se izbjegnu stepenice, promijenjena su vrata, odnosno postavljena ona koja se sama otvaraju na senzor, preuređen je i snižen pult, a ima i drugih noviteta koji nisu strogo vezani uz projekt “Turizam bez zapreka”.

Tako je uređen i strop TIC-a, a unutarnjim preuređenjem oslobođeni su zidovi za izložbeni prostor, na kojem će biti izložena djela karlovačkih umjetnika – trenutačno posjetitelji mogu vidjeti akvarele Milorada Rupčića s motivima grada na četiri rijeke.

Ukupni troškovi projekta su 120 tisuća kuna, a osim sredstava TZ grada Karlovca u financiranju je sudjelovalo i Ministarstvo turizma. Na svečanom otvaranju, osim predstavnika karlovačke Turističke zajednice, nazočnima se obratila i Antonija Vučić, koordinatorica programa ispred Udruge osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom.

Otvaranje je muziciranjem uljepšala mlada gitaristica Marija Žgela, učenica Glazbene škole Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest