Novi projekt: Kako rijekama udahnuti život, koje im sadržaje dati i pritom ih sačuvati?

Novi projekt: Kako rijekama udahnuti život, koje im sadržaje dati i
pritom ih sačuvati?

Kako bi trebao izgledati suživot Karlovčana i njegovih rijeka, koje bi sadržaje Kupa i Korana trebale imati, kako ih turistički valorizirati i na koji način ih zaštiti od zagađenja odgovori su koje bi mogla dati Strategija o upravljanju i očuvanju karlovačkih rijeka. Smjernice izrade strategije čiju izradu sa 75 tisuća eura sufinancira Europska unija danas je predstavio Ekološko društvo Pan koje je nositelj cijelog projekta a u kojem kao partner nastupa Grad Karlovac. Grad je za izradu strategije izdvojio 35 tisuća kuna.

– Očekujemo da se u izradu Strategije uključe građani, gospodarski subjetkti, udruge, sportski klubovi, turističke organizacije a kako bi dobili odgovore kako krenuti s održivim iskorištavanjem karlovačkih rijeka, prije svega rijeke Kupe u administrativnim dijelovima Grada Karlovca, te Korane od Tušilovića do ušća na Gazi, rekao je voditelj “Pan-a” Denis Frančišković.

Strategija bi trebala biti gotova do kraja godine odmah kreće uključivanje građana. Oni će moći svoje prijedloge dati pismenim putem u kutiju koja će biti postavljena u Paviljonu “Katzler” u Radićevoj ulici, dok će biti provedena i anketa. Također, prijedlozi će se primati i na telefon Eko Pana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest