Slijede mjeseci zabave – do kraja rujna Karlovac obiluje zabavnim, kulturnim i sportskim događanjima

S dolaskom toplijih dana kreće još jedno sjajno karlovačko razdoblje u kojem će naš grad biti domaćin mnogobrojnih festivala i događanja, mnogih i s međunarodnim predznakom. Sve će vrvjeti događanjima sve do kraja kolovoza, a nakon toga, nadamo se, proljeće i ljeto na kojem Karlovcu mogu pozavidjeti i veći gradovi pretvorit će se u sadržajniju jesen i zimu nego što je to bilo dosad – ako ništa, barem uz Malu scenu Hrvatskog doma i programe koje priprema KAoperativa.

Svibanj je već tradicionalno u znaku Proljetnih promenada i “Karlovačkog vrtuljka”. Svake subote promenade, a u tijeku je i “vrtuljak” s čak 70-ak događanja za najmlađe upravo u ovom tjednu. U svibnju nas očekuje i Sajam vlastelinstva 28. svibnja, Salonsko kolo i Maturijada zašarenit će gradske ulice 17. svibnja, a tu su i Festival nordijskog hodanja (21. svibnja), veliki međunarodni taekwondo turnir Karlovac Open (28. svibnja), noćni malonogometni turnir na Dubovcu, partyji i koncerti na Maloj sceni, itd.

Riječno kino nastavlja se i u kolovozu, kada u Karlovac opet stižu i brojni mladi umjetnici iz regije uz Foto dane mladih (od 17. do 22. kolovoza), koji će imati i brojne popratne zanimljive programe. Tu je i ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala, a za ljubitelje lake zabave – Dani piva.

Posljednji ljetni dani u rujnu također će biti vrlo sadržajni – mladi filmaši iz cijelog svijeta stižu na Four River Film Festival, “Vikend na Dubovcu” oživjet će srednjevjekovnu gradinu, na promenadi se održava festival dobre zabave Art&KA, djecu očekuje Dan igara, a s prvim danima jeseni, krajem rujna, na rasporedu su međunarodni festival speleološkog filma i Nacionalna izložba pasa.

Zaista, događanja će biti iznimno puno i svatko će moći pronaći nešto za sebe. Dakako, ovo nije sve. Bit će tu još niz događanja na sportskom, kulturnom i zabavnom planu, za koja još nisu sigurni termini, ili su slučajno propuštena, no na stranicama KAportala izvještavat ćemo vas i o njima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest