Muzejska pitalica Gradskog muzeja za najmlađe krenula po deseti put

Muzejska pitalica Gradskog muzeja za najmlađe krenula po deseti put

Program Muzejske pitalice, ilustriranog vodiča kroz stalni postav Gradskog muzeja Karlovac s nagradnim zadacima za učenike nižih razreda osnovnih škole, ušao je u desetu godinu provedbe. Djeca su ponovno sa zanimanjem došla u muzej te 0dgovarala na pitanja što su naučila obilaskom karlovačkog muzeja. Svi sudjeluju u nagradnoj igri koja će trajati tijekom cijele godine. Jučer je učenicima, ali i medijima, predstavljena jubilarna, deseta Muzejska pitalica GM Karlovac.

– Muzejska pitalica u GM Karlovac provodi se od 2001. godine i sada obilježavamo  desetgodišnjicu uspješne realizacije. Pitalica i slični muzejski sadržaji za nas kao Muzej, te za škole imaju posebno značenje. Program pitalice uspješno je pokrenula muzejska pedagoginja Aleksandra Goreta, dok se pitalica tijekom godina mijenjala, nadograđivala, a sada je oblik sadržajno zaokružen, stručno i pedagoški utemeljen, a formirala ga je naša sadašnja muzejska pedagoginja Lana Bede, kazala je na predstavljanju ravnateljica Muzeja Hrvojka Božić. Ravnateljica je naglasila značaj muzejskih pedagoga koji su posrednici u poznavanju i oživljavanju baštine i osmišljavanju muzeja kao edukacijskog, ali i životnog prostora.

– Kroz godine provođenja muzejske pitalice, vidjeli smo djelotvornost učenja kroz otkrivanje. Formirali smo novi dio muzejske publike, djeca se redovito vraćaju u muzej kao naša publika, zaključila je Božić.

S programom, ali i važnošću Muzejske pitalice, osnovnoškolce su upoznali i Malina Zuccon Martić, viša muzejska pedagoginja Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba te autorica vodiča Lana Bede.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest