Dobri restorani, magazin Jutarnjeg lista, proglasio je najbolje
restorane i chefove Hrvatske u projektu koji je Jutarnji list
realizirao s Vinartom. Na nacionalnoj razini titule su odnijeli
šibenski Pelegrini te restorani iz Zagreba, Dubravkin put i
Bistro Apetit. Potonja dva restorana ujedno su vodaća na području
Zagreba, a Pelegrini, logično, najbolji je dalmatinski restoran.
Opatijska Bevanda najbolji je restoran Istre i Kvarnera, a Josić
iz Zmajevca tu je titulu ponio za slavonsku regiju.
Među najbolje restorane u Hrvatskoj upao je tek jedan karlovački
restoran, Lovački rog, koji je zauzeo 72. mjesto.
Nama najzanimljivija, regija središnje Hrvatske, iznjedrila je na
prvo mjesto Malu hižu iz Čakovca. Od restorana koji su ušli u top
20 ove regije četiri su iz naše županije. Najbolje je plasirani
Lovački rog, koji se našao na šestom mjestu, samo dva mjesta niže
je Žganjer iz Ozlja, dugoreški restoran DP je pozicioniran na 11.
mjesto, a 15. je zauzeo Hotel Korana – Srakovčić.
KAportal.hr