Jelić: Proračun nije oštećen, nagodba s Centar gradnjom bila najbolje rješenje

Jelić: Proračun nije oštećen, nagodba s Centar gradnjom bila
najbolje rješenje

– Proračun Grada Karlovca nagodbom između Grada Karlovca i Centar gradnje nije oštećen, dapače, u datim okolnostima Nagodba s Centar gradnjom bila je najbolje rješenje što je sugerirala i pravna ocjena predmeta, odgovor je gradonačelnika Damira Jelića na tvrdnje Antikorupcijske inicijative da su gradski oci Grad Karlovac “uskratili” za 1,77 milijuna kuna jamčevine koliko bi mu pripalo zbog raskidanja Ugovora s Centar gradnjom.

U Gradu tvrde da je diskutabilno uopće tvrditi da bi Grad nužno jamčevinu i dobio.

– Do jamčevine bi tek možda došlo po sudskom sporu, a započinjanje takvog sudskog spora ne bi bilo nimalo mudro i blokiralo bi se dugi niz godina mogućnost razvijanja projekta, stoji u odgovoru glasnogovornice Andreje Barberić. Kako navodi, sudski spor, uz sve navedeno, prouzročio bi ogromna opterećenja za Grad kao se to dogodilo u slučaju Autokampa na Korani.

U Antikorupcijskoj inicijativi građana koju čine bivši HSP-ovci okupljeni oko Domagoja Švegara kažu da ovakve tvrdnje ne stoje. Kako nam je kazao glasnogovornik Emil Mehdin, Grad bi sigurno dobio spor, kako kaže, posebno jer je tužbeni nacrt Centar gradnje sam po sebi bio pravno neutemeljen. Na osnovu takvog nacrta, rekao je Mehdin, Grad je sklopio nagodu i time sigurno prouzročio značajnu materijalnu štetu za Grad Karlovac kad je vratio na snagu prvotni kupoprodajni ugovor s dopunom oslobađanja Centar gradnje od obveze izgradnje dječjeg vrtića.

– Nije postojala pravna osnova za tužbu, a samim time niti za sklapanje nagodbe, već je Grad Karlovac trebao zadržati jamčevinu koja mu je po pravu pripadala i ponovo oglasiti prodaju, ponovio je Mehdin. Kako smatra, po navodima koje je iznijela Antikorupcijska incijativa trebalo bi se očitovati i Državno odvjetništvo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest