Karlovačkim inovatorima srebro na najvećem svjetskom Salonu inovacija

Karlovačkim inovatorima srebro na najvećem svjetskom Salonu
inovacija

Karlovački inovatori ponovno su nagrađeni, ovog puta zablistali su na 39. Međunarodnom salonu izuma, tehnologija i novih proizvoda u Ženevikoji se održavao od 6. do 10. travnja. Tamo je, naime, srebrnu medalju osvojila “Horizontalna centrifugalna pumpa” grupe inovatora.

Velik uspjeh zabilježili su i ostali inovatori iz Hrvatske koji su se vratili s ukupno 14 medalja, od toga šest zlatnih, pet srebrnih i tri brončane. Ženevski salon inovacija najveći je svjetski skup inovatora.

– Nagrađena inovacija “Horizontalna centrifugalna pumpa” upotrebljava se u sustavima za navodnjavanje većih površina jer pumpa svojim radnim tlakom i količinom dobave na tlačnoj prirubnici omogućuje distribuciju vode kroz cijevi do izlaznih sapnica koje raspršuju vodu u sitne kapljice i stvaraju umjetnu kišu čime se zemljišne površine kvalitetno navodnjavaju. Može služiti za pretakanje vode iz bazena u bazen, za hlađenje u raznim sistemima velikih hladnjača, za cirkulaciju rashladne vode, u vodovodima manjih i srednjih naselja. Služi i u prehrambenoj industriji, u energanama, u toplanama za cirkulaciju tople vode, stoji u priopćenju Udruge inovatora.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest