Župan Ivan Vučić: Centar prioritet, poštovat ćemo mišljenje struke ma kakvo bilo

Župan Ivan Vučić: Centar prioritet, poštovat ćemo mišljenje struke
ma kakvo bilo

Dodjela javnih priznanja veleposlaniku Japana u RH Yoshiu Tamuri, Boženi – Regvart Muić, dr. Nedjeljku Strikiću, posthumno Zdravku Švegaru te HS Produktu i Kampu “Slapić” danas je bio najsvečaniji trenutak Županijske skupštine održane povodom Dana Karlovačke županije.

U ime nagrađenih na solidnom hrvatskom jeziku na priznanjima se zahvalio japanski veleposlanik Tamura, te iskoristio priliku da se hrvatskom narodu zahvali za solidarnost s narodom Japana kod nedavne velike tragedije uzrokovane potresom. – Želio bih izraziti zahvalnost cijelom hrvatskom narodu i Vladi na iskrenom prijateljstvu koje ste nam pružili u tragediji koja je pogodila sjeveroistok Japana. Japanska Vlada čini velike napore da započnu obnovu što je prije moguće, rekao je Tamura naglasivši kako je Japan dosad pomagao Karlovačku županiju u kojoj je prepoznao problem mina te pomagao opremanje ambulanta i domova zdravlja.

Zanimljivo, javno priznanje dobila je tvrtka HS Produkt čiji se vlasnici trenutno nalaze u pritvoru, dok je nagradu preuzeo direktor Zlatko Sentigar.

– Kreditiranje poduzetništva u visini od 41 milijun kuna, subvenciranje kamata poduzetnika, izgradnja poslovne zone u Logorištu te opremanje drugih poslovnih zona Karlovačke županije samo su neki od projekata u prošloj godini koje nastavljamo i u 2011. godini, rekao je u svom govoru župan Ivan Vučić.

– Gospodarenje otpadom nam je jedan od prioriteta, a unatoč mišljenju nekih da se stvara ekološki problem, vjerujem da će  struka pokazati da smo na dobrom putu, rekao je župan Vučić. Kako je zaključio u svom govoru, stav struke će se poštovati ma kakav on bio dok su zasad, kaže župan, informacije pozitivne. Potporu projektu Centra dao je i Ministar zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić koji je rekao da ovakvi projekti imaju dobru perspektivu u povlačenju novca iz fondova EU.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest