Vojnici HV-a osigurali drva za ogrjev Milki Šupici čija je kćerka stradala u padu MIG-ova

Vojnici HV-a osigurali drva za ogrjev Milki Šupici čija je kćerka
stradala u padu MIG-ova

Dok se njezina kćerka Marija Klipa u Lovranu liječi od povreda zadobivenih od krhotina rakete ispaljene iz jednog od dva pala MIG-a iznad Plaškog, njezina 88-godišnja majka Milka Šupica ostala je u rodnoj kući u Podhumu u općini Plaški i uglavnom se sama bori sa svakodnevnim nedaćama. Pomognu joj ostala djeca, koja je obiđu.

– A što ću? Neka se naša Marija oporavi, pa ćemo lakše. Eto, bila nam je u nedjelju u posjeti. Malo djeluje prestrašeno do svega toga – kažu Marija Šupica i njezina kćerka Nada koja ju je došla posjetiti iz Beograda.  Zahvalne su MORH-u čiji su im vojnici nedavno pokucali na vrata. – Došli su s kamionom i rekli da su mi dovezli drva za zimu. Hvala im – sretna je baka Milka.

Požalila se da je morala prodati kravu koja je također bila ranjena krhotinom rakete. – Oporavila se od rakete, ali od te je eksplozije prestala davati mlijeko, pa sam ju morala prodati. A i da je s njom bilo sve u redu, opet bih je morala prodati, jer sama je ne bih mogla držati – kaža Milka Šupica.

Iako je ministar obrane Davor Božinović prije dva mjeseca najavio mogućnost vansudske nagodbe glede obeštećenja ranjene Marije Klipe, na njezinu adresu još uvijek nije stigao konkretan prijedlog. Za prijedlog svote moraju se provesti još neka vještačenja.

U međuvremenu, u Puli su ispitana dvojica pilota osumnjičena da su nepažnjom prouzročila nesreću MIG-ova.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest