Vuković i Jelić često se druže, ponekad javno, ponekad “tajno”

Vuković i Jelić često se druže, ponekad javno, ponekad “tajno”

Iako gradonačelnik Damir Jelić nikada nije krio prijateljstvo s Markom Vukovićem, štoviše, njime se volio i pohvaliti, njegov jučerašnji ulazak u zatvor nemalo je iznenadio sve okupljene u Haulikovoj.

Dok su trojicu osumnjičenika, Vukovića, Žabčića i Godeca iz tzv. afere “Daimler” pred zgradom nestrpljivo čekali odvjetnici i najbliža rodbina, Jelić je petnaestak minuta prije ušetao u zatvor, te potom s njima išetao ne skrivajući zadovoljstvo puštanjem prijatelja iz pritvora. Svoje oduševljenje Markom i Ivanom Jelić je prije nekoliko godina iskazao uporedivši ih sa Svetim Ćirilom i Metodom.

– Jedan je bio jak u inovacijama i stvaranju pisma, a ovaj drugi u širenju te ideje – zaključio je tada. Zanimljivo je da Jelić za povremena druženja s Markom Vukovićem koristi jedan restoran u Dugoj Resi, te se dvojac očito tamo skriva od znatiželjnih pogleda njihovih sugrađana.

Čitatelj KAportala dvojac je fotografirao po izlazu iz tog restorana 11. siječnja oko 16 sati, dan prije Jelićeva putovanja na duhovnu obnovu u Hercegovinu.

Vuković je bio vozač sa svojim srebrnim Mercedesom ML. Bili su na dvosatnom ručku, a je li on iskorišten samo kao druženje dva dobra prijatelja, ili je možda na njemu dogovorena neka poslovna suradnja, može se samo nagađati. Da Damir Jelić sklapa prijateljstva s moćnicima pokazuje i njegov odnos s Brankom Vukelićem kojega je svojedobno čak zvao svojim “duhovnim ocem”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest