Najzdraviji pogon sve popularniji, masovnih “pedaliranja” sve više

Najzdraviji pogon sve popularniji, masovnih “pedaliranja” sve više

Došlo je vrijeme za “vjetrić u kosi” i pogon na vlastiti pogon. Biciklijada će ove godine biti više nego ikada, neke su već održane a osim najmasovnije Prvosvibanjske koja kreće po 18. put i očekuje dolazak više od 2.500 biciklista, bogat biciklistički program najavljuje i Sportsko društvo “Miljokaz”. Tu još treba dodati bogat program udruge Pedala laganini koja organizira već poznatu Tijelovsku biciklijadu, onu od “Kupe do Kapele” i više sličnih druženja, kao i biciklijadu “Tri rijeke” koju organizira Sportsko društvo iz Pribanjaca.

Kako je najavio predsjednik društva Dražen Marić, “Miljokaz” ove godine organizira tri biciklijade i sve tri će zahvatiti i susjedne županije.

– 8. svibnja na rasporedu je Biciklijada “Krašić 2011” – start je u 9.30 u Krašiću a ruta prolazi područjem Žumberačkog i Vivodinskog gorja, gradom Ozljem,i dolinom Kupe, sa startom i ciljem u Krašiću. Ukupna dužina je 57 km. U srpnju, točnije 3. srpnja kreće Biciklijada “Lujzijana 2011”, stoji u najavi.

– Ove godine obilježava se 200 godina dovršetka izgradnje povijesne ceste Lujzijane do Karlovca. Pod tim geslom odvija se ovogodišnja ovogodišnja biciklijada. Start biciklijade je u Delnicama u 10.30h, a završetak na Dubovcu u Karlovcu, rekao je Marić.

U rujnu održava se uspon na Svetu Geru. Ovo je natjecateljski maraton za aktivne i rekreativne bicikliste. Start biciklističkog maratona je u Krašiću u 10h, a cilj na vrhu Sv.Gere (1178 m.n.m.). Dužina staze je 32 km. Na ovoj vrlo atraktivnoj i zahtjevnoj stazi očekujemo veliki broj zaljubljenika u biciklistički sport .Osim iz Hrvatske predviđamo dolazak biciklista iz susjednih zemalja, najavljuju biciklisti iz “Miljokaza”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest