“Brže, više, dalje” i misa za karlovačke sportaše – biskup Šaško im poručio da se zauzimaju za promicanje istinskih vrijednosti sporta

Sveto euharistijsko slavlje ovogodišnje, 6. po redu svete mise zahvalnice za sportaše grada Karlovca, održano u crkvi Presvetog srca Isusova u Novom centru, predvodio je mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, uz sudjelovanje mons. Ferdinanda Vražića i trajnog đakona Marijana Spehnjaka, zaduženog za sport Zagrebačke nadbiskupije. Duhovni susret organizirali su Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije – Odjel sporta i župa Presvetog srca Isusova.

U prepunoj crkvi u karlovačkom Novom centru, osim građana koji su prisustvovali misi, najbrojniji su bili mladi nogometaši NK Karlovac 1919 i gimnastičari karlovačkog GK Sokol, a od dužnosnika su došli zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić i predsjednik KŠZ Želimir Feitl.

Biskup Šaško je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike da mole za sportske djelatnike, članove klubova i društava, za čelnike raznih saveza a naročito za trenere i za sve one koji su zaduženi za odgoj, da se zauzimaju za dobro i da promiču istinske vrijednosti sporta.

Prije Mise zahvalnice u sportskoj dvorani OŠ Grabrik održan je jednosatni sportski program pod nazivom “Brže, više, dalje…” u kojem je sudjelovalo 40-ak učenica i učenika iz četiri karlovačke osnovne škole (Banija, Grabrik, Dubovac i Braća Seljan). Nadmetali su se u vođenju lopte, bacanju u koš i u bejzbol mrežu, spretnosti na biciklu, utrci na rolama između štapova, kuglanju, trčanju kroz razne druge prepreke i ostalome. Glavni voditelji sportskog programa bili su profesori Slaven Kampić i Tamara Fehervari. Iako je vladalo geslo “važno je sudjelovati”, proglašeni su sveukupni pobjednici – učenici škole domaćina, OŠ Grabrik. Medalje tri prvoplasiranim ekipama predali su biskup dr. Šaško i zamjenica karlovačkog gradonačelnika Kolaković. U zabavno – glazbenom dijelu programa sudjelovale su mlađe plesne skupine Casablanke koju vodi Blanka Androšević i karlovačke mažoretkinje.

Inače, ovaj program je organiziran u sklopu Karlovačkog vrtuljka koji se održava (od 8. do 15. svibnja) pod motom “Živimo zajedno ali s razlikama”. Organizator je Društvo naša djeca Karlovac u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Gradskim kazalištem, Gradskom knjižnicom i Karlovačkom športskom zajednicom (KŠZ).

KAŠonline

CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest