Vlč. Sudac i dr. Kovačević na predstavljanju knjige Z. Tomca “udarali” po Mesiću

Vlč. Sudac i dr. Kovačević na predstavljanju knjige Z. Tomca
“udarali” po Mesiću

Filozof, pjesnik i bivši saborski zastupnik dr. Anto Kovačević, svećenik karizmatik Zlatko Sudac, njegov vjerni prijatelj Ivan Puljić, te Ivanov brat don Vinko Puljić, svećenik jedne istarske župe, bili su gosti na predstavljanju knjige “Hvalospjev ljubavi” obraćenog komunista dr. Zdravka Tomca. S obzirom da autor u knjizi opisuje put obraćenika od ateista do vjernika iznoseći stajališta o domoljublju, katoličanstvu, društvu i vlasti nemoguće je bilo izbjeći da se govornici dotaknu aktualne političke i društvene situacije u zemlji, pogotovo s obzirom na sutrašnju hašku presudu hrvatskim generalima.

– Imajte čisto srce. Gospodin Tomac mi je velika inspiracija. Jedan ga je biskup pitao: “Gdje si bio kada si bio u komunistima?, pa se ja pitam da li bi svetom Pavlu Isus tako rekao. To je taj vjerski primitivizam. Vjerujte, da moram birati, radije bih bio u koži Ante Gotovine, nego u koži Stjepana Mesića – rekao je vlč. Zlatko Sudac. Pozvao je mlade da ne klonu te da ustraju u vjeri i uz Božju pomoć pronađu put iz depresije, laži i nepovjerenja dodajući da se kod nas mladi hrane trashom, Big Brotherom i Red Carpetom.

– Kod nas je puno ljudi došlo preko tuđih nesreća do vlastitih bogatstava. Kada bi se išlo ozbiljno pročešljati sve velike i uspješne firme u Hrvatskoj, ako bi radili pravu inventuru od prvoga dana… Ma možda bolje da i ne znamo sve – bio je kritičan Zlatko Sudac.

Dr. Anto Kovačević na početku svojeg govora pozdravio je Mišu Hrastova koji je sa suprugom došao na promociju knjige. Burnim pljeskom pozdravili su ga i njegovi sugrađani u publici, a on im se zahvalio na podršci. – Molim da pozdravimo istinskog heroja Domovinskog rata, čovjeka koji je spasio da Karlovac ne postane Kordunovac, našega Mišu Hrastova. Hrvatska mora imati snage cijeniti svoju žrtvu. Crkva je pozvala na post za generale.

Odmah se javio haški svjedok, rekao bih krivokletnik koji oblači partizansko odijelo na sebe, kragujevku stavlja za pojas i juriša na Kaptol, znate o kome se radi, o Stipi Mesiću, tvrdeći da crkva nema na to pravo, pozvati narod na post i molitvu. Treba moliti i za Stipu Mesića – rekao je Kovačević za što je nagrađen pljeskom. Dodao je da on nije molio za pravednu presudu generalima, jer sud u Hagu nije pravedni sud, već je molio da hrvatski narod smogne snage razlikovati dobro od zla.

– Imamo previše heroja iz Drugog svjetskog rata, a ni jednoga iz Domovinskog – zaključio je. Na predstavljanju knjige bila je predsjednica županijskog HSP-a Bernardica Topolnjak-Halapa, bivši direktor IGM-a Tounj Ivan Pađen i mnogi drugi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest