Sastanak sa štajerskim gospodarstvenicima: Želimo partnerski, a ne kolonijalni odnos

Sastanak sa štajerskim gospodarstvenicima: Želimo partnerski, a ne
kolonijalni odnos

Ne želimo kolonijalni, već pošteni partnerski odnos – izjavio je mr. Krešimir Veble iz tvrtke “Vodovod i kanalizacija” na današnjem sastanku karlovačkih gospodarstvenika s predstavnicima nekoliko jakih poduzeća iz austrijske pokrajine Štajerske, koji je održan u Županijskoj komori Karlovac. Po mišljenju Krešimira Veble, prilika za sljedeći zajednički posao mogla bi se naći u dizajniranju i izgradnji budućeg uređaja za isušivanje otpadnog mulja, koji će nastajati kao nus produkt rada pročistača otpadnih voda u Gornjem Mekušju.

Upravo na takozvanom ISPA projektu u Karlovcu su već angažirane četiri austrijske tvrtke. No domaće tvrtke, nažalost, rade isključivo kao njihovi podizvođači. U tom svjetlu je i izrečena izjava o “partnerskom, a ne kolonijalnom odnosu”.

– Želimo s vama izgraditi partnerski odnos i zajednički nastupati na tržištu Karlovačke županije, Republike Hrvatske i regije. U Karlovcu je puno školovanih tvrtki i zajednički možemo napraviti puno toga. Očekujemo gradnju dugoročnih partnerskih odnosa – dodao je Veble.

Austrijancima su prezentirani ekološki projekti koji se trenutačno provode u Karlovačkoj županiji; od već spomenutog posla s otpadnim muljem, koji će se po Vebleovim riječima vjerojatno zbrinjavati putem isušivanja i spaljivanja, preko gradnje Centra za gospodarenje otpadom, do projekata obnovljivih izvora energije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest