Frizbi fešta na Vunskom polju uz prvi rođendan FDK Karlovac

Frizbi fešta na Vunskom polju uz prvi rođendan FDK Karlovac

Flying disc klub Karlovac proslavio je svoj prvi rođendan uz druženje i dva susreta sa svojim velikim, nažalost i jedinim, sportskim prijateljima i suparnicima iz FDK Zagreb.

Atraktivan sport koji je proizašao iz svima poznatog vida relaksacije i rekreacije uz bacanje frizbija, a pravilima nalikuje na američki nogomet, no bez grubosti, u Hrvatskoj još nije uhvatio većeg korijena, no kako se sve više priča o osnivanju klubova u Rijeci i još nekim gradovima, moguće je i skorašnje pokretanje prvog državnog prvenstva. Ultimate frisbee, ili po novijem, Ultimate (zbog marketinških prava proizvođača “letećih diskova”) zanimljiv je i po činjenici da ga igraju mješovite muško-ženske ekipe.

Iako službenih natjecanja nema, Karlovčani i Zagrepčani u proteklih su godinu dana odigrali velik broj prijateljskih utakmica. Daleko iskusniji Zagrepčani puno bolje stoje u međusobnom omjeru, no u posljednje vrijeme sve češće iznenaditi znaju i Karlovčani, što se pokazalo i danas kada su po lijepom, iako malo vjetrovitom vremenu, ekipe odigrale dvije utakmice – u jednoj su Zagrepčani slavili sa 11:2, no u drugoj su uzvratili igrači FDK Karlovca sa 11:10.

Nakon utakmica uslijedilo je druženje uz roštilj, kotlovinu i piće, u nadi kako će već za sljedeći rođendan na hrvatskim travnjacima Karlovčani, ali i Zagrepčani, biti dio službene natjecateljske lige.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest