Ruglo na prodaju – danas na Sudu dražba za hotel “Koranu” no nema zainteresiranih

Ruglo na prodaju – danas na Sudu dražba za hotel “Koranu” no nema
zainteresiranih

Dražba na kojoj se danas (utorak) prodaje najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel “Korana”, izgleda da je već unaprijed propala.

Kako saznajemo, Općinski sud u Karlovcu, odnosno sudac Josip Štrucelj do danas nije dobio niti jednu jedinu prijavu niti je uplaćena obvezna jamčevina u visini od deset posto ukupne procijenjene vrijednosti nekretnine koja se prodaje u ovršnom postupku.

To što nema zainteresiranih donekle je i logično jer bi se hotel sutra, na prvoj dražbi, licitirao po cijeni od 21 milijun kuna što je otprilike dvije trećine od procijenjene vrijednosti hotela – 32,4 milijuna kuna.

Ako ih uopće ima, zainteresirani investitori čekaju sljedeću raspravu kad bi cijena hotela trebala pasti na jednu trećinu, znači svega nešto više od deset milijuna kuna.

Hotel “Korana” koji je devastiran ranih 90-ih i od tada propada iz dana u dan nije samo komunalni već i politički problem. Podsjetimo, oko njega su se lomila koplja između vlasti i oporbe, spektakularno se koristio u predizborne svrhe. Iako je u privatnom vlasništvu, Grad se angažirao da hotel konačno bude prodan odnosno da se zgradurina koja je od ponosa karlovačkog turizma postala najveća sramota obnovi ili zauvijek makne s obale Korane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest