Večeras predstavljanje medicinskog priručnika – suautor djelatnik karlovačke Hitne pomoći

Večeras predstavljanje medicinskog priručnika – suautor djelatnik
karlovačke Hitne pomoći

“Temeljni hitni medicinski postupci” naziv je stručnog priručnika kojeg su napisali djelatnik karlovačke Hitne pomoći med. tehničar Miljenko Gvožđak i dr. Branka Tomljanović iz Zavoda za hitnu medicinu. Priručnik će biti predstavljen večeras u karlovačkoj Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” s početkom u 18 sati.

– Priručnik, za čije izdavanje je zaslužna Hrvatska komora medicinskih sestara te Hrvatski zavod za hitnu medicinu, namijenjen je prvenstveno medicinskim sestrama i tehničarima, ali i svima onima koji čine tim za pružanje hitne medicinske skrbi.  Nakon niza godina provedenih u službi hitne medicine autori su uvidjeli da unatoč formalnom školovanju za provođenje postupaka zdravstvene njege, medicinske sestre i tehničari većinu znanja i vještina stječu isključivo radom u izvanbolničkom hitnom zbrinjavanju. Kako se više ne bi oslanjali samo na svoja, u svakom slučaju vrijedna iskustva, autori su u  priručniku opisali temeljne hitne medicinske postupke na način koji osigurava brzo učenje, odlično razumijevanje, spoznaju visoke razine odgovornosti, kao i obvezu postupanja na točno opisan način, stoji u uvodniku ovog hvalevrijednog uratka.

Osim predstavljanja priručnika bit će održano i predavanje  ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. dr. Maje Grba Bujević o provedbi Projekta reorganizacije hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest