Uz otvaranje izložbe predstavljen i program Međunarodnog dana plesa

Uz otvaranje izložbe predstavljen i program Međunarodnog dana plesa

U prostorijama studija Free dance u Križanićevoj ulici otvorena je izložba ”Ples u Karlovcu” koju su zajednički osmislili Free dance studio i Studio 23. Na izložbi se mogu razgledati kreativno izrađeni plakati koji pokazuju aktivnosti brojnih plesnih udruga s područja grada Karlovca.

Izložbom, koja će biti otvorena za posjetitelje do kraja svibnja, ujedno je najavljeno obilježavanje Svjetskog dana plesa, 29.travnja, koje će započeti održavanjem plesnog performansa u Gradskoj vijećnici (i to upravo za gradske vijećnike!) i nastaviti se okupljanjem svih plesača ispred Poglavarstva te šetnjom kroz grad uz pratnju Karlovačkih bubnjara. Očekuje se oko 200 sudionika povorke.

Kasnije poslijepodne, u prostorijama Plesnog centra Studio 23, održat će se radionice plesa gdje će svi koji žele plesati imati prilike naučiti plesne korake s područja suvremenog, društvenog, orijentalnog, tradicionalnog i drugih vrsta plesova.

Program će se nastaviti i sljedećeg dana, održavanjem plesnih nastupa na Korani, pod parolom ”Karlovac pleše”.

Melita Spahić Bezjak, profesionalna plesačica koja je specijalizirala koreografiju u Londonu, kaže da je glavna ideja ove izložbe i programa povezati plesne skupine s gradskog područja, ali i želja za uzdizanjem plesne kulture u gradu i animiranjem mladih ljudi u plesne aktivnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest