Predstavnici mladih Karlovačke županije na seminaru u Rapcu

Predstavnici mladih Karlovačke županije na seminaru u Rapcu

U Rapcu je održan seminar “Utjecaj europske dimenzije u razvoju nacionalne, regionalne i lokalne politike za mlade”, na kojem su sudjelovali i predstavnici iz Karlovačke županije.

Sudionici su na seminaru informirani o aktivnom građanskom angažmanu i načinima zagovaranja razvoja lokalnih politika za mlade na temelju europskih standarda. Tijekom festivala uspoređena je situacija na polju politike za mlade u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, te dan uvid u institucije Europske unije i politku za mlade.

U drugom dijelu seminara predstavljena je situacija lokalnih politika za mlade u pet hrvatskih županija nakon čega su dodijeljene teme za rad na preporukama za unaprijeđenje. Daljnje aktivnosti programa Demokracija za 5 su izrada “policy dokumenta” odnosno “policy analize” po županijama, predstavljanje publikacije u lokalnim zajednicama i završna konferencija, koja će se održati krajem godine u Osijeku.

U projekt su uključeni članovi udruga mladih i za mlade, gradskih i županijskih savjeta mladih i pomladaka političkih stranaka iz pet hrvatskih županija: Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest