Prva dražba hotela propala – Jelić tvrdi da ima instrumente da “Koranu” ne kupi mešetar

Prva dražba hotela propala – Jelić tvrdi da ima instrumente da
“Koranu” ne kupi mešetar

Kao što smo jučer već pisali, u prvom “krugu” dražbe devastiranog hotela “Korana” na Općinskom sudu nije se pojavio nitko od eventualnih kupaca. Nitko nije niti uplatio jamčevinu pa je sucu Josipu Štrucelju preostalo samo da to konstatira i novu dražbu zakaže za 26. svibnja.

Podsjetimo, hotel “Korana” procijenjen je na 32,5 milijuna kuna pa bi se, da se licitiralo na današnjoj dražbi, krenulo sa svotom oko 21 milijun kuna što je dvije trećine od procjene. Dok se na Sudu održavala dražba, na sjednici Gradskog vijeća vijećnike je zanimalo što Grad čini da se ne dogodi da hotel kupi neki preprodavač i opet cijeli projekt ne otegne u nedogled gradonačelnik je ponovio stav da Grad ima instrumente kojim će to spriječiti.

– Bilo je za očekivati da na prvoj dražbi hotel neće biti prodan s obzirom na visoku cijenu procjene. Međutim, Grad kroz urbanizam može utjecati da u ovu investiciju uđe ozbiljan investitor jer ako netko nema dobre namjere proglasit ćemo taj dio “zelenom zonom” pa makar hotel imali kao “spomenik ljudskoj gluposti”, rekao je gradonačelnik.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest