Ovogodišnja Hermetika trajat će četiri dana a nastupit će 46 bendova!

Ovogodišnja Hermetika trajat će četiri dana a nastupit će 46
bendova!

Udruga Kajda u prostorijama Centra za mlade Grabrik održala je press konferenciju kojom je najavila ovogodišnju Hermetiku, festival mladih i neafirmiranih bendova, koji će se od 28.travnja do 1.svibnja održati na ŠRC Korana.

Ove godine očekuje se nastup čak 46 bendova s područja Karlovca, Duge Rese, Slunja, Ogulina i Ozlja, što je dvostruko veći broj nego prošle godine. Žanrovi koji će se izvoditi će biti različiti, od punka i rocka do bluesa i hip-hopa.

Predsjednik udruge Kajda i voditelj projekta, Vedran Bojmić, istaknuo je da će ove godine biti noviteta koji će dodatno obogatiti program, između ostalog podjele flyera po gradu od kojih će neki na sebi imati UV žig što će značiti besplatno piće na festivalu (a nije vidljiv golim okom) i dijeljenja prvomajskog graha zadnji dan festivala. Za dobivanje svih informacija o radu udruge kao i samoj Hermetici i bendovima koji će nastupati biti će dostupan info centar.

Ove će godine biti otvoren i kamp, kako za sudionike festivala za koje će biti besplatan, tako i za sve ostale posjetitelje iz raznih dijelova Hrvatske koji će ga plaćati po simboličnoj cijeni od 10 kn po danu. Uz Koranu će biti postavljen i paintball poligon.

Najzanimljivije je istaknuti da će ovogodišnja Hermetika biti prijavljena za Guinessovu knjigu rekorda, jer organizatori vjeruju kako je riječ o najvećem festivalu na kojem nastupaju isključivo lokalni i neafirmirani bendovi.

Bojmić je istaknuo da udruga Kajda broji oko 240 članova, uglavnom iz redova školaraca i studenata, a da je na samom projektu Hermetika angažirano oko 30 volontera.

Na kraju spomenimo i bendove koji su se dosad prijavili za Hermetiku. Vidljivo je kako se u Karlovcu doista puno svira i broj bendova je ogroman, dok drugi gradovi u županiji nažalost zaostaju, čak i donedavno rockerski vrlo živahna Duga Resa. Na web stranici trenutno su 44 bendova, no dvije prijave pristigle su u posljednji trenutak pa još nisu unesene, a moguće je da se u posljednji trenutak prijavi i još neki bend.

Karlovac (36): Made in Taiwan, Deph, Kontrola zvuka, Dukes of Hazzard, Prije svega disciplina, Maelstrom, Lennon Shot Dead, Trigger, Full Monty, Bad Valentine, No comment, Redikul, Heavy Grace Blues Band, Tobo i Diverzanti, Duhovna pastva, Absortick, The Dominus, The Project, Opsajd, Slobodan ulaz, Rezervni dijelovi, Me as well, Black Cat Blues, Echo, Little James, Dark Bager, Humanofon, The Rock Keepers, Percassa, We meet again for the first time, Dado & Kajdanke, Slowtime, Downcast Art, Spoons & Pots, Rainbox Six i Imam ja.

Karlovac/Duga Resa (1): Zrile and the Big Bad Voodoo Bunch

Duga Resa (2): Udriground, Mondo Bizarro

Ogulin (3): Lančana reakcija, J.O.K.S., Džontra Volta

Ozalj (1): Čupakabra

Slunj (1): Hi-Fi

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest