Vuljanić: Ovakvom Studijom ne bi mogli dobiti novac iz Afganistana, a kamoli iz EU

Vuljanić: Ovakvom Studijom ne bi mogli dobiti novac iz Afganistana,
a kamoli iz EU

Nakon ovakve aljkave Studije zaštite okoliša nije valjda da netko misli da će za projekt Centra za gospodarenje otpadom uspjeti dobiti novac iz Europske unije. Pa s time ne bi mogao dobiti novac niti u Afganistanu, zaključio je Nikola Vuljanić na današnjoj tiskovnoj konferenciji Udruge za zaštitu okoliša Karlovac.

Ovog puta Vuljanića i predsjednicu UZO-a Biserku Schmuck muči zašto se već više od mjesec i pol nije sastalo Povjerenstvo za praćenje izgradnje Centra a koje je osnovano odlukom župana Ivana Vučića. Podsjetimo, na čelu Povjerenstva je bivši predsjednik UZO-a Damir Jakšić koji je zbog navodnog “sukoba interesa” smijenjen, pa bivši kolege iz udruge novi dopis upućuju upravo njemu.

– Nakon svega, ova Udruga odbija dalje davati alibi županu i županijskom rukovodstvu za povlačenje samovoljnih poteza i neprovođenje odluka koje su dogovorene. Stoga tražimo da Povjerenstvo predloži Komisiji za ocjenu studija da Studiju o utjecaju na okoliš odlagališta na Babinoj gori proglasi nedovoljno kvalitetnom da bi se mogla usvojiti, te da bi se o njoj uopće raspravljalo ili da se popravlja.

U udruzi tvrde da samo prva, naslovna stranica Studije govori o Centru Karlovačke županije dok sve ostalo upućuje da će to biti regionalni centar. Nejasno im je, također, zašto Studija ne precizira gdje će Centar biti sagrađen već se govori o čestici koja ima gotovo tristo hektara a sam Centar bi trebao imati 25 do 30.

– Zašto u Studiji nisu navedene stražarske kule na određenim kotama čestice a koje su zaštićene rješenjem Ministarstva kulture. Ovdje ima toliko propusta i promašaja i kranje je vrijeme da se napravi nova Studija o utjecaju na okoliš, dok za propuste netko i snosi konsekvence, zaključila je Biserka Schmuck.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest