Dan planeta Zemlje: Što je s “divljakom” koji ugrožava vodocrpilište na Borlinu?

Dan planeta Zemlje: Što je s “divljakom” koji ugrožava
vodocrpilište na Borlinu?

– Povodom Dana planeta Zemlje koji se danas, 22. travnja obilježava diljem svijeta i danog obećanja molimo glasnogovornicu Grada Karlovca Andreju Barberić da putem lokalnih medija javnost izvijesti što je do sada od strane mjerodavnih gradskih i inspekcijskih službi učinjeno u cilju zaštite okoliša i zdravlja ljudi, odnosno zaštite ugroženog vodocrpilišta na Borlinu. Ovo je, naime, pitanje koje je postavio Kristijan Horvat, ekološki dušebrižnik koji nas je u više navrata obavijestio o  ekološkim incidentima koji su se posljednjih tjedana događali na području grada Karlovca.

Kako navodi ovaj čitatelj KAportala, odgovor na pitanje očekuje i smatra da ga mora dobiti i sukladno “Aarhuškoj konvenciji” koju je potpisala Republika Hrvatska a koja bi trebala svakoj fizičkoj i pravnoj osobi osigurati pravo pristupa informacijama o okolišu.

Podsjetimo, danas se obilježava Dan planeta Zemlje. Moto ovogodišnjeg obilježavanja je vrlo znakovit i glasi “Milijarda zelenih djela” (A Billion Acts of Green).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest