Obitelj Mesić: Svaki dan njima je borba za preživljavanje – pomozimo im zajedno!

Obitelj Mesić: Svaki dan njima je borba za preživljavanje –
pomozimo im zajedno!

Veselje uskrsnih blagdana nije zaobišlo skromni dom Ružice Mesić, no kad sve prođe borba za preživljavanje ove obitelji ponovno dolazi u prvi plan.

Ekipa KAportala posjetila je ovu nevjerojatno hrabru ženu i njezinu djecu, 14-godišnju Mirelu i 16-godišnjeg Srećka. Život ih nije mazio, dapače, samohranoj majci donio je pokoru kakvu bi malo tko izdržao. I zato im treba pomoći. Naime, Srećko i Mirela teško su bolesni, oboje su mentalno retardirani. Srećko ima problema sa srcem a Mirela ima trajno oštećenje mozga. Pazi ih brižna majka koja ih dvaput mjesečno vodi na liječničke preglede u Zagreb, svakodnevno u Centar za odgoj i obrazovanje na Baniji no za sve to, uz velike troškove života u iznajmljenom stančiću trebaju sredstva. Ružica mora brinuti za djecu i stoga ne može raditi a oko 2.500 kuna koje dobije putem dječjeg doplatka i socijalnog programa daleko je od svote koja bi ovoj obitelji mogla omogućiti normalan život.

– Teško nam je. Snalazimo se s onim što imamo no to je borba za goli život, otvorila je dušu Ružica. Kako kaže, samo za najam stana od svega 28 kvadrata potrebno je mjesečno izdvojiti 800 kuna, režije dijelom sufinancira Grad Karlovac no kad se sve plati, uz troškove odlaska liječniku jedva da im ostane 400 kuna na mjesec.

– Kupujemo samo najosnovnije i svaka pomoć je dobrodošla. Nažalost, s obzirom na bolest djece ovo je trajno stanje i tu se ništa ne može promijeniti. Oni ovise o meni a poslije ne znam što će biti, ispričala je Ružica. Nemoguće je, kaže, da dobije neki posao na pola radnog vremena i slično, tako da je osuđena na “biro”. Čak i ona mala pomoć što dobije za liječenje djece često kasni, dok je iščekivanje poštara prizor od kojeg se srce lomi i susjedima koji znaju u kakvoj je Ružica situaciji.

– Svaka pomoć je dobrodošla, kazala je Ružica. Ako netko na bilo koji način može pomoći ovoj obitelji, neka se javi na broj mobitela 095/940-0110. Sigurni smo da ima ljudi koji će pronaći način da olakšaju nezavidnu situaciju u kojoj su se našli ovi naši sugrađani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest