Poznat raspored Hermetike 2011. – svirka od četvrtka do nedjelje

Poznat raspored Hermetike 2011. – svirka od četvrtka do nedjelje

Kako je i najavljeno, četiri dana, od 28. travnja do 1. svibnja, trajat će ovogodišnja Hermetika, festival bendova Karlovačke županije u organizaciji udruge Kajda. Nastupit će ipak nešto manje bendova od prvotnih najava, očito su se neki malo precijenili pri prijavama pa “zbrisali” u posljednji trenutak, neke su spriječile obveze, no još uvijek je riječ o vrlo velikoj brojci od 35 bendova koji će od četvrtka do nedjelje svirati na ŠRC-u Korana.

Važno je naglasiti i kako će tijekom dana također biti svirke, svi glazbenici moći će sudjelovati u session svirkama na velikoj pozornici, za posjetitelje je pripremljen i kamp po vrlo jeftinim cijenama ukoliko žele jednostavno ostati na izletu uz Koranu, umjesto svakodnevno se vraćati kući u sitnim satima, moći će zaigrati i paintball, a bit će i još iznenađenja.

Kako je riječ uglavnom o mladim i neafirmiranim bendovima, svakako je teško najavljivati središnje trenutke Hermetike, no ipak se neka imena već sada mogu iskristalizirati kao sigurno kvalitetan izbor za one koji neće festival posjetiti sva četiri dana. Zasigurno će biti još ugodnih iznenađenja, no o tom potom.

U četvrtak tako status “glavnog benda večeri” ima iskusni punk bend Prije svega disciplina.

U petak svira možda i najbolji aktualni karlovački bend Humanofon, ali i kultna Duhovna Pastva i vrlo zabavan cover bend iz Duge Rese Mondo Bizarro, koji će predstaviti i prve autorske stvari.

U subotu, jedan za drugim, vrlo dobri karlovački Downcast Art i prema našem skromnom mišljenju trenutačno najbolji bend županije, izvanredni dugoreški Udriground.

U nedjelju, barem po uglavnom nepoznatim imenima (no, unaprijed se veselimo iznenađenjima!), bit će uvjetno rečeno “najslabiji” dan, no svakako treba izdvojiti kvalitetne i žestoke metalce Maelstrom.

Raspored:

Četvrtak (od 20 sati): Redikul, No Comment, Lančana reakcija, Bad Valentine, Hi-Fi, Prije svega disciplina, Heavy Grace Blues Band, Kontrola zvuka.

Petak (od 19,30 sati): Tobo i diverzanti, J.O.K.S., Dukes of Hazzard, Lennon Shot Dead, Humanofon, Full Monty, Mondo Bizarro, Duhovna Pastva, Deph.

Subota (od 19 sati): Slowtime, Trigger, Slobodan ulaz, Opsajd, Black Cat Blues, The Project, Downcast Art, Udriground, We meet again for the first time, Dado & Kajdanke.

Nedjelja (od 19,30 sati): Absortick, Džontra Volta, Percassa, Maelstrom, Zrile and the Big Bad Voodoo Bunch, The Rock Keepers, Echo, Čupakabra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest