Izmjene GUP-a debelo kasne, a kad stupe na snagu već će biti zastarjele?

Izmjene GUP-a debelo kasne, a kad stupe na snagu već će biti
zastarjele?

Izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) i Prostornog plana uređenja Grada Karlovca (PPUGK) trebale bi konačno biti spremne za iduću sjednicu Gradskog vijeća. Najavila je to karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković, nakon što se nekoliko puta javno moglo čuti kako donošenje ovih važnih prostornih dokumenata debelo kasni. GUP je, primjerice, na javni uvid dat još 1. listopada, no do dana današnjeg nije stupio na snagu.

– Nadam se da smo u zadnjoj fazi. Planovi su u ovom času na suglasnostima u ministarstvima u Zagrebu. Nakon toga još moramo dobiti suglasnost Karlovačke županije. Vjerujem da ćemo to sve obaviti do iduće sjednice Gradskog vijeća – kaže Kolaković, ističući da glavni interes da planovi budu donijeti imaju gospodarstvenici, kojima će promjene GUP-a i PPUGK-a omogućiti širenje pogona.

Naime, “stari” GUP koji je donijet 1. srpnja 2007. godine, predviđao je da sva industrija mora biti dislocirana s Banije, dok tamo mjesto mogu imati jedino uslužni subjekti. Izmjenama se Baniju opet proglašava proizvodnom zonom.

– Potrebe građana i investitora se kontinuirano mijenjaju, a mijenjaju se i okolnosti. Lako je moguće da će ovi planovi, u trenutku kad ih donesemo, već u neku ruku biti zastarjeli. No to je tako, riječ je o živom organizmu i planove treba stalno mijenjati – zaključila je Kolaković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest