Prikupljanje milijun potpisa za osnivanje komisije o zločinima na području SFRJ

Prikupljanje milijun potpisa za osnivanje komisije o zločinima na
području SFRJ

Od 26. travnja započela je akcija prikupljanja potpisa za osnivanje REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim na području nekadašnje SFRJ), a koju će koordinirati Inicijativa mladih za ljudska prava Zagreb.

Potrebno je prikupiti milijun potpisa, a akcija će se odvijati do 4. lipnja u svim zemljama nastalima na području nekadašnje SFRJ. U Karlovačkoj županiji prikupljanje potpisa koordinirat će Odbor za ljudska prava Karlovac.

Mladi i brojne organizacije sudjeluju u prikupljanju milijun potpisa za osnivanje REKOM-a, a osnivanje i rad komisije ovisit će o spremnosti svih država na suradnju, kojom će se konačno saznati istina o svim žrtvama, kako se zločini više nikad ne bi ponovili.

Svi zainteresirani za volontiranje u kampanji skupljanja potpisa u Karlovačkoj županiji mogu se prijaviti Odboru za ljudska prava Karlovac na chr-ka@ka.t-com.hr, 047/616 365 cijelo vrijeme tokom trajanja kampanje (26.04. – 06.06.). Svi volonteri i volonterke će po završetku kampanje dobiti certifikat o volontiranju i preporuku Inicijative mladih za ljudska prava, koji mogu biti dodatne reference u biografiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest