Zabavan tjedan pred nama: Rock festival, partijana, puno plesa, biciklijada…

Zabavan tjedan pred nama: Rock festival, partijana, puno plesa,
biciklijada…

Pred nama je iznimno zabavan i sadržajan “produženi vikend”, naravno, prazničnog karaktera, jer u nedjelju se slavi i Praznik rada.

U četvrtak počinje četverodnevni rock festival Hermetika, na kojem će u četiri dana nastupiti čak 35 mladih i uglavnom neafirmiranih bendova s područja Karlovačke županije. Osim večernjih koncerata koji počinju oko 19 sati, tijekom dana glazbenici će imati i sessione na pozornici pa će se svirati gotovo bez prestanka.

Oni, pak, koji su skloniji elektronskoj glazbi, također će doći na svoje. Na Starom gradu Dubovcu u subotu novi party priprema agilna LED ekipa. Njihov novi pLEDsnjak nosi ime “Kiss the Future”, a posjetitelje će zabavljati odlični gosti – Labosh (ZG) i Pavel D (Italija), uz domaće snage, Neca, Simbu i _prototypea.

Ljubitelji kazališta u četvrtak u Zorin domu, s početkom u 20 sati, mogu pogledati hvaljenu predstavu “Diva” Marijane Nola, a u petak, tijekom cijelog dana, kako u kazalištu, tako i van njega, uživati u brojnim programima uz Međunarodni dan plesa. U Zorin domu je na rasporedu nova premijera Baletnog studija “Ježeva kućica”, a plesa će, u organizaciji brojnih plesnih udruga i klubova, biti i praktično po cijelom gradu!

U nedjelju, pak, vrijeme je za najmasovniju hrvatsku biciklijadu – prvosvibanjsku biciklijadu do Grduna u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Ove godine biciklisti kreću iz Karlovca, Duge Rese i Vrhovca i nadaju se obaranju prošlogodišnjeg rekorda, kada je do Grduna stiglo više od dvije tisuće biciklista.

“Produženi” vikend koji počinje u četvrtak, završit će u ponedjeljak novim izdanjem KAbine u knjižari VBZ, s ne jednim već dva zanimljiva gosta – Zoranom Žmirićem i Robertom Međurečanom. Žmirićev “Blockbuster” proglašen je najboljom knjigom 2010. godine u izboru Hrvatskog književnog društva, a Međurečanov “Prodajem odličja, prvi vlasnik” u nekoliko je izbora za istu nagradu bio nominiran. Dvije različite knjige nose istu, snažnu antiratnu poruku.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest