Novo ruho Šanca zahvaljujući sredstvima HOO-a

Novo ruho Šanca zahvaljujući sredstvima HOO-a

Igralište na kojem su ispisivane jedne od najljepših stranica karlovačkog sporta općenito, košarkaški teren u Šancu, ovih je dana osvanuo u novom ruhu. Postavljen je novi sloj specijalnog materijala, teren svježe obojan i iscrtan linijama po novim pravilima FIBA-e, s drugačijim reketom i linijom za 3 poena na 6,75 metara. Kako doznajemo od Branka Bašovića, trenera KK Šanac Karlovca, kluba koji ima koncesiju na igralište u Šancu, i bočne linije su sada šire, tako da teren zadovoljava kriterije za službene utakmice.

KK Šanac Karlovac se ove godine natjecao za sredstva Hrvatskog olimpijskog odbora upravo kako bi uredio igralište u Šancu i dobio 50 tisuća kuna, što je bilo dostatno za nanošenje novog sloja na teren. I konstrukcije koševa su uređene, a nove kotače i mehanizam za pomicanje koševa donirao je ovlašteni građevinski inženjer Davor Petračić, što će biti od koristi jer se koševi često moraju micati zbog raznih manifestacija.

Kako doznajemo od Bašovića i glavnog klupskog operativca Miše Badrića, uređenje terena veliki je zahvat, ali bit će još radova. Stavit će se nove mrežice na sva četiri koša u Šancu, konstrukcije će se obojati, traži se sponzor kako bi se osigurala boja za tribine, a razmišlja se i da se na stranu prema Sokolskom domu postave klupe. Postoje zainteresirani investitori za uređenje objekta na igralištu koji bi se mogao u jednom dijelu pretvoriti u manji ugostiteljski objekt.

Veliki je problem što je igralište vikendom okupljalište tinjedžera pa ponekad nakon opijanja po igralištu lete staklene boce i ostali predmeti i u klubu traže načina da to spriječe. Kažu, ili će graditi višu ogradu, ili će morati angažirati nekoga da zaštite imovinu. Vjerojatno bi bilo lakše kad bi Grad nakon donošenja zabrane opijanja mladih po parkovima pronašao modus kako tu zabranu i sprovesti. Nažalost, stanje starog centra grada u nedjelju ujutro sugerira kako komunalnih inspektora i policije nema tamo gdje bi dobro došli.

Novi teren neće čekati dugo na “promociju”, iz kluba najavljuju da će i ove godine organizirati Ljetnu amatersku košarkašku ligu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest