U svibnju počinje opsežna rekonstrukcija Nazorove vrijedna četiri milijuna kuna

U svibnju počinje opsežna rekonstrukcija Nazorove vrijedna četiri
milijuna kuna

Ispred OŠ Braće Seljan održana je press konferencija povodom radova na rekonstrukciji Nazorove ulice, koji će započeti u svibnju.

Kako je istaknuo direktor Vodovoda i kanalizacije, Ivan Mrzljak, rekonstrukcija je nužna ponajviše na području kanalizacijske mreže koja zbog svoje dotrajalosti  i starosti (izgrađena je 30-tih godina 20. stoljeća) stvara velike probleme, između ostalog i plavljenje podruma u Nazorovoj ulici i Ulici kralja Tomislava. Uz izgradnju nove kanalizacije, izvršit će se i rekonstrukcija vodoopskrbe, a za ovaj projekt je izdvojeno 2.700.000 kn i jedan je od projekata s liste 305 projekata Vlade Republike Hrvatske te ga u potpunosti financiraju Hrvatske vode.

U rekonstrukciju će se uključiti i gradska tvrtka Zelenilo čiji je direktor Stjepan Turković rekao da je uklanjanje drvoreda u Nazorovoj neizbježno zbog širenja drveća na cestu čime se svakodnevno ometa promet. Nakon sječe drvoreda platana starog oko stotinu godina, u pripremi je sadnja gledičije (trnovca), početno visokih četiri metra i koje će biti posađene krajem listopada.

U projekt rekonstrukcije Nazorove uloženo je ukupno četiri milijuna kuna, a uz sve navedene radove u planu je još i postavljanje nove rasvjete kao i rekonstrukcija parkirnog prostora.

– Uz niz manjih radova na području grada ove i sljedeće godine, u planu je i rekonstrukcija vodovodno-kanalizacijske mreže u Domobranskoj ulici 2012. ili 2013. godine, rekla je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest