Danas počinje Hermetika 2011. – za one koji se boje kiše spreman i šator

Danas počinje Hermetika 2011. – za one koji se boje kiše spreman i
šator

U četiri naredna dana ŠRC Korana bit će glazbeno središte županije. U organizaciji udruge Kajda održava se drugi festival Hermetika, ove godine još masovniji, uz sudjelovanje 35 bendova iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Slunja.

Odmah na početku treba reći kako pomalo nepovoljni vremenski uvjeti neće odgoditi festival, za one koji se boje moguće kiše pripremljen je i šator pa će se večeras i u ostalim danima svirati bez obzira na eventualne padaline.

Danas će posjetitelji moći poslušati nastup osam bendova. Nešto poslije 19 sati ovogodišnju Hermetiku službeno će otvoriti nastup najmlađeg benda – karlovačkog Redikula, koji je osnovan tek prije dva mjeseca. Slijede karlovački alternativni rockeri No Comment, a zatim žestoki cover bend iz Ogulina – Lančana reakcija.

Mladi karlovački punk-rock bend Bad Valentine predstavit će se i vlastitim stvarima, s demo albuma koji je u pripremi, a nakon njih očekuje nas nastup jedinog slunjskog benda na ovogodišnjoj Hermetici. HI-FI je bend koji se “probio” obradama, a onda prionuo na stvaranje vlastitih stvari, od kojih se neke mogu naći i na popularnom Youtubeu.

Iako svi bendovi na raspolaganju imaju 30-35 minuta za svirku, status glavnog benda prve večeri ipak pripada kultnom karlovačkom punk bendu Prije svega disciplina.

Potom će na svoje doći ljubitelji bluesa uz nastup benda Heavy Grace Blues Band, a prvu večer Hermetike zaključit će pop-rock bend Kontrola zvuka, koji bi se mogao nazvati i gostima festivala, jer većinu benda čine glazbenici iz Samobora, uz jednog Karlovčanina koji im je pribavio “vizu” za festival.

Oni koji žele moći će se uz Koranu zabaviti i paintballom, uređen je i prostor za kampiranje, a što se tiče cijene pića, organizatori ističu kako će biti sasvim prihvatljiva – sve po 10 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest