U Zajednici tehničke kulture osnovci uče i rade na proljetnoj radionici

U Zajednici tehničke kulture osnovci uče i rade na proljetnoj
radionici

U prostorijama Zajednice tehničke kulture Karlovac u Grabriku i u suradnji s Tehničkom školom Karlovac, u tijeku je proljetna radionica za petnaestak učenika viših razreda osnovnih škola iz Karlovačke županije. Učenici se imaju prilike upoznati s osnovama elektrotehnike, sa lemljenjem i izradom elektroničkih sklopova te će nakon početne izrade jednostavnih ”konstrukcija” na kraju imati priliku izraditi upotrebljivi stroj.

Radionica se održava u sklopu projekta ”e-learning u automehatronici” s glavnim ciljem povećanja interesa među školarcima i upoznavanja sa svim mogućnostima i prednostima koje pruža ovo zanimanje, kao i osposobljavanja  polaznika za samostalnu izradu nekog sklopa ili uređaja.

– Nastavnik iz tehničkog nam je rekao za održavanje ove radionice i odlučio sam se prijaviti, jako mi je zanimljivo i mislim da je ovo puno bolji način provođenja praznika nego da sjedim kod kuće za kompjuterom, rekao je Dominik Petrović, učenik 8. razreda OŠ Dragojle Jarnević.

Njegov školski kolega Dominik Seljan nije prvi puta na radionici i kaže da je kroz učenje i stjecanje novih vještina koje je ovdje stekao, samo još odlučniji u namjeri da ujesen upiše tehničku školu.

Polaznici imaju priliku izrađivati uređaje poput sirene, elektronske kocke ili pojačala za mikrofon.

Projekt je financiran sredstvima EU, točnije jednog od fondova, IPA-e (Instrumenta pretpristupne pomoći), i to prema komponenti Razvoja ljudskih resursa.

– Ovo je druga u nizu od ukupno četiri radionice koje će se održati. Prva, održana za vrijeme zimskih praznika, rezultirala je velikim interesom školaraca za ovakvim načinom provođenja slobodnog vremena, a nakon ove ”uskršnje”, održat će se još dvije radionice za vrijeme ljetnih praznika. Nadamo se da će i tada biti ovako dobar odaziv, rekla je Suzana Šnajdar, tajnica Zajednice tehničke kulture Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest