Prva večer Hermetike prilično zadovoljila, večeras nastupa novih devet bendova

Prva večer Hermetike prilično zadovoljila, večeras nastupa novih
devet bendova

Hladnoća i lista bendova za prvu večer, sačinjena od uglavnom anonimnih imena, nisu spriječili Karlovčane da se dobro zabave na otvaranju Hermetike 2011, četverodnevnog festivala bendova iz Karlovačke županije.

Za ugodan početak festivala bio je zadužen bend Redikul. Iako su se pohvalili da sviraju tek dva mjeseca te da “nemaju pojma”, iako se na samom početku činilo da je doista i tako, bend se vrlo brzo uigrao i sasvim pristojno zagrijao fanove ispred pozornice. Slijedio je bend No Comment koji prvenstveno zaslužuje čestitke za nastup bez podilaženja publici, što bi zlobnici mogli protumačiti i kao sviranje pomalo dosadnih pjesama, što je u jednom (manjem) dijelu njihovog nastupa i bilo tako. Vrlo solidni svirači pošteno su odradili svoj posao i zaslužili pljesak na kraju svirke.

Ogulinska Lančana reakcija i karlovački Bad Valentine primjer su oprečnog pristupa svirci. Ogulinci sviraju već relativno dugo, znaju akorde i sve to, ali svejedno baš i ne znaju svirati. No, vrlo zabavnim i žestokim nastupom rasplesali su publiku, a zaslužni su i za najsimpatičniji trenutak večeri, odnosno uzvik “Ajme jel’ vi to pjevate il’ se jeka čuje? Kod nas ni’ko ne pjeva kad mi sviramo”.

Bad Valentine zaslužuju ogroman plus jer su prvi bend ovogodišnje Hermetike koji je načuo da postoji nešto što se zove “autorske stvari”. Njihov problem u odnosu na Ogulince bio je druge prirode – odsvirali su pristojno svoj set, no umjesto publici posvetili su se upravo tome da odsviraju što bolje i točnije. Još su u povećem grču, no i postoje relativno kratko pa će, vjerujemo, biti i boljih izdanja.

Karlovčani su toplo primili i jedini slunjski bend na Hermetici: HI-FI. Slunjani su svirali sve i svašta, skakali s Led Zeppelina na Bijelo Dugme pa je sve nalikovalo na slušanje neke prilično čudne radio postaje, ali sviraju dosta dobro, a imaju čak i vlastite, neloše, stvari.

Bend večeri bio je Prije svega disciplina. Punkerske legende grada na četiri rijeke otprašile su svoj program beskompromisno i uvjerljivo. Pri kraju svirke, već gotovo po tradiciji, pozvali su i fanove na stejdž, čemu se odazvao popriličan broj ljubitelja punka.

U trenutku pisanja ovog teksta na pozornici bi trebali biti odlični glazbenici Heavy Grace Blues Banda, a prvu večer zaključila je karlovačko-samoborska Kontrola zvuka, koja je preživjelim ljubiteljima lakših zvukova predstavila svoj pop-rock repertoar.

Večeras nastupa novih devet bendova. Program otvaraju Tobo i Diverzanti, a slijede ogulinski J.O.K.S., country rockeri Dukes of Hazzard, mladi autorski bend Lennon Shot Dead, nesumnjive zvijezde večeri – odličan karlovački bend Humanofon, pa karlovačke i dugoreške cover zvijezde Full Monty i Mondo Bizarro (s tim da Dugorešani imaju i par svojih stvari), kultni KA bend Duhovna pastva i za kraj duge i, vjerujemo, zabavne večeri – karlovački Deph.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest