Skandal u Zagrebu – redari Gademzima zabranili transparent “Turković odlazi”

Skandal u Zagrebu – redari Gademzima zabranili transparent
“Turković odlazi”

Klub navijača Gademz obratio se medijima priopćenjem nakon jučerašnjeg skandala u Zagrebu, kada su redari na maksimirskom stadionu, neposredno prije utakmice s Lokomotivom, zabranili unos transparenta “Turković odlazi”.

– Na jučerašnju utakmicu zabranjen nam je unos našeg “udarnog” transparenta “Turković odlazi”, uz napomenu nadzornika redara kako mu je to “naređeno”, ali su nam odbili reći ime osobe koja je sve to naredila. Jasno je tko iza svega toga stoji, ali je šokantno da redari na drugim stadionima poslušno pristaju na takve zahtjeve, iako je jasno da transparent “Turković odlazi” nije niti uvredljiv niti predstavlja prijetnju.

To je samo nastavak svega što se dogodilo dana 09.04.2011., na domaćoj utakmici na Čavleku protiv Cibalie.

Redari u uobičajenoj kontroli transparenata i poruka zabranjuju unos poruke “Probali smo milom – mogli bi silom” uz napomenu da je to direktna prijetnja te da će policija zapisati podatke od dotična dva člana KN-a te ih proslijediti predsjedniku NK Karlovca Stjepanu Turkoviću. Naime, policiji i redarima je naređeno, ukoliko bude poruka protiv predsjednika da se zapišu podaci onih koji su unosili poruku te da se proslijede dotičnom, kako bi on mogao podignuti privatnu tužbu za prijetnju i klevetu. Odnosimo poruku izvan stadiona i raširimo ju da ljudi koji prolaze vide naše stavove i mišljenje. Nakon toga policija dolazi na tribinu po ljude koji su rašili poruku te naređuju da se makne, te pokušavaju izvršiti legitimaciju, koju su članovi KN-a odbili. Nakon svađe, dotični navijači su ipak pušteni na stadion – stoji u priopćenju Kluba navijača Gademz.

U nastavku priopćenja Gademzi još jednom ističu da traže odlazak predsjednika Stjepana Turkovića koji “svojim nebuloznim  odlukama i postupcima uništava reputaciju kluba koja se gradila godinama”.

Sve Karlovčane pozivaju na subotnji derbi sa NK Istrom, na kojem će se prikupljati i potpisi za peticiju za smjenu predsjednika Turkovića, koju je dosad potpisalo više od 2500 Karlovčana.

“Podržite nas i pokažimo svi da smo složni, jer ovo je borba malog čovjeka protiv politike. Nećemo dopustiti da najpoznatiji karlovački grobar bude ujedno i grobar karlovačkog nogometa. Turkoviću odlazi! Samo Karlovac!”, stoji na kraju priopćenja koje potpisuje Predsjedništvo KN Gademz.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest