Danas u zoru prosvjed protiv rušenja platana u Nazorovoj, moguće i kaznene prijave

Danas u zoru prosvjed protiv rušenja platana u Nazorovoj, moguće i
kaznene prijave

Nakon što je Ekološko društvo Pan reagiralo priopćenjem na namjeru gradske tvrtke “Zelenilo” da zbog rekonstrukcije kanalizacije u Nazorovoj ulici sruši stare platane uz OŠ Braća  Seljan, s novim saznanjima kako su platane zdrave i da je došlo do propusta u projektiranju radova, čini se da neće stati samo na tome.

Naime, kako doznajemo od ekološkog aktivista Denisa Frančiškovića, u subotu je PU karlovačkoj prijavio prosvjedni skup za danas (ponedjeljak) u 6 sati ujutro na mjestu radova.  “Zelenilo” je za taj neobično rani jutarnji sat najavilo rušenje platana, ne zna se je li iz praktičnih poslovnih razloga ili zato da pod okriljem polumraka i što pred manje svjedoka obavi ove radove. Kako doznajemo, razmišlja se i o podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih osoba jer ovi radovi nisu predviđeni redovnim planom radova “Zelenila”, a o svakom izvanrednom treba odlučivati gradsko povjerenstvo što u ovom slučaju nije ispoštovano. O tome će biti odlučeno sutra, nakon što se provjeri postoje li osnove za njihovo podnošenje.

Drugi je razlog što bi se projektom predviđenom rekonstrukcijom nanijela šteta gradskoj blagajni. Naime, predviđeno je da se samo izmjene postojeće instalacije što je u suprotnosti s planovima Grada vezanih uz ISPA projekt koji  nalažu da se postavlja odvojena instalacija za oborinske i odvojena za fekalne vode. Prema saznanjima ekologa, to znači da će se u dogledno vrijeme Nazorova ulica ponovno otkopavati i tako nepotrebno dva puta trošiti milijuni iz gradske blagajne.

Pozivaju se građani da se pridruže u prosvjedu kako bi pokušali obustaviti radove dok se projekt i studija ne daju na javni uvid,  i uvjeri javnost da je uklanjanje zdravih, 90-godišnjih platana nužno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest