Ogulinski SDP: Potrošili ste milijune pa sad nemate za poslovnu zonu

Ogulinski SDP: Potrošili ste milijune pa sad nemate za poslovnu
zonu

Ulaganja u sportske i kulturne objekte, gradske parkove i nasade ili u razvoj gospodarstva? Grad Ogulin se odlučio na ovo prvo koje u ovom trenutku nije neophodno. Ovo je, naime, zaključak današnje tiskovne konferencije održane u Ogulinu  sazvane povodom kapitalnih projekata HDZ-ove gradske vlasti koja je, po mišljenju SDP-a i ovaj put promašila.

– Grad Ogulin ulaže u objekte poput Knjižnice i Pučkog učilišta oko 40 milijuna kuna. Poduzetnička zona nije u funkciji zato što nedostaje 20 milijuna kuna izgradnju infrastrukture kako bi zona bila konkurentna, rekao je šef Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković dodavši kako ulaganja u knjižnicu i pučko otvoreno učilište osim što nisu neophodna, nisu niti transparentna.

– Grad Ogulin je 2003. godine dobio u vlasništvo objekt Dom HV-a  Ministarstvo obrane je darovalo objekt, a Ministarstvo prosvjete je uložilo oko 2 mil kn svojih sredstava za uređenje objekta. Nakon toga je Grad Ogulin uložio 16 mil kn od 2004. do danas te ima ugovoreno za ovu godinu 1,8 mil kuna za namještaj. Dakle 18 mil kn a objekt još nije u funkciji. Zanima nas zašto je projekt obnove zgrade tri puta mijenjan, te kolike su cijene pojedinih faza rada na obnovi zgrade, pitaju SDP-ovci. Slično je i s Pučkim učilištem. U njega je dosad uloženo oko 10 milijuna kuna i trebat će još toliko.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest