Predavanje o mogućnostima obrazovanja u EU za gimnazijalce

Predavanje o mogućnostima obrazovanja u EU za gimnazijalce

U sklopu obilježavanja Tjedna Europske unije u Gimnaziji Karlovac održano je predavanje o Europskoj uniji s posebnim naglaskom na mogućnosti obrazovanja i studiranja za buduće studente. Voditeljica Odsjeka za regionalnu, međunarodnu suradnju i europske integracije mr.sc. Marijana Tomičić održala je kratku prezentaciju o povijesti i trenutnim članicama EU, zemljama kandidatima, a govorila je i o raznim fondovima koji djeluju unutar Unije.

Karlovački župan Ivan Vučić prisutnima je pročitao nešto više o programu “Erasmus” za akademsku mobilnost namijenjen visokom obrazovanju. U sklopu programa, studenti mogu provesti jedan dio studija studirajući na visokom učilištu u inozemstvu, a mr.sc. Marijana Tomičić vidi to kao izvrsnu priliku za mlade ljude.
Na pitanje vodi li takav program k “odljevu mozgova” mladih hrvatskih intelektualaca odgovara kako smatra da dugoročno tako nešto ne bi trebalo predstavljati problem.
Premijerno je prikazan film Kinokluba Karlovac, koji također djeluje u okrilju Gimnazije, a koji će sutra na svečanoj sjednici Savjeta za europske integracije Karlovačke županije dobiti nagradu za najbolji učenički rad na temu Europske unije. Film su radili članovi Kinokluba pod vodstvom prof. Sandre Živanović, a nagradu će primiti sutra u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori.
KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest