Platane neće lako pasti – večeras u Knjižnici za mlade okrugli stol Građanske inicijative

Platane neće lako pasti – večeras u Knjižnici za mlade okrugli stol
Građanske inicijative

U organizaciji tek osnovane Građanske inicijative za očuvanje platana u Nazorovoj i Ekološkog društva Pan – Karlovac, večeras će se u prostorijama Knjižnice za mlade, u Banjavčićevoj ulici u Karlovcu održati okrugli stol o aktualnoj situaciji, s početkom u 19 sati.

Kako najavljuje organizator skupa,  tema je “rekonstrukcija Nazorove i propusti koji su učinjeni prilikom informiranja javnosti o izvođenju pripremnih radova, tj. uklanjanju drvoreda starih platana.”

– Svi su pozvani sudjelovati, a svoj dolazak najavili su i brojni karlovački intelektualci, stoji u najavi ovog događaja.

Podsjetimo, danas ujutro u maloj vijećnici Gradskog magistrata održan je sastanak predstavnika Grada i gradskih poduzeća sa stanarima i predstavnicima prosvjednika no kako stvari stoje, izgleda da nema druge mogućnosti nego da u okviru rekonstrukcije kanalizacijskog sustava u Nazorovoj stoljetne platane budu žrtvovane. Odnosno, kako je rekao direktor “Vodovoda” Ivan Mrzljak – ima, ali uz znatno veća sredstva od onih s kojima “Vodovod” kao investitor tj., Grad sada raspolažu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest