Svečano u Karlovcu – vatrogasci iz cijele Hrvatske proslavili dan Sv. Florijana, svog zaštitnika

Svečano u Karlovcu – vatrogasci iz cijele Hrvatske proslavili dan
Sv. Florijana, svog zaštitnika

Vatrogasci iz cijele Hrvatske danas su došli u Karlovac kako bi obilježili 135. godišnjicu Hrvatske vatrogasne zajednice dok su razlog za slavlje imaju i domaćini koji su proslavili 140 godina organiziranog vatrogastva.

Na proslavu je stigla i premijerka Jadranka Kosor koja je vatrogascima čestitala Dan Sv. Florijana, njihovog nebeskog zaštitnika.

– Imate i imat ćete čvrstu potporu Vlade RH u svim svojim malim i velikim projektima. Trenutak je kad valja zastati i sjetiti se svega što su hrvatski vatrogasci značili kroz desetljeća. Ono najbolje jest i čuvanje tradicije, korijena, osjećaja pripadnosti dok su vatrogasci uvijek bili pokretači i društvenog života, pogotovo u malim sredinama, kazala je premijerka Kosor. Kako dodaje, treba se sjetiti i junaštva hrvatskih vatrogasaca, posebno u Domovinskom ratu. Kosor je također vatrogascima zaželjela da imaju što manje intervencija.

Vatrogascima se zahvalio i gradonačelnik Damir Jelić između ostalog i na tome što su vrijednu obljetnicu odlučili proslaviti u Karlovcu.

– Velike stvari smo mogli vidjeti u prikazanom filmu ali to je manji djelić onoga što vi činite. I sam sam imao prilike posvjedočiti požrtvovnosti vatrogasaca bez obzira da li su to bili profesionalci ili oni koji rade dobrovoljno, kazao je Jelić okupljenim vatrogascima pohvalivši ih za akciju prilikom slijetanja dva autobusa djece kad je izbjegnuta veća tragedija.

Jelić se zahvalio vatrogascima za put koji su godinama slijedili i utrli a kojim nas, kaže gradonačelnik, gospođa predsjednica Vlade – vodi do našeg konačnog cilja.

Osim brojnih požara karlovački vatrogasci su u protekloj godini zaista imali dosta posla i u intervencijama drugih vrsta. Osim već spomenutih autobusa, spremnost su iskazali kad je došlo do padova vojnih MIG-ova kod Plaškog, te posebno kod požara glavne zgrade HOC Bjelolasica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest