Nogometni klub Karlovac dobio prvoligašku licencu i za narednu sezonu

Nogometni klub Karlovac dobio prvoligašku licencu i za narednu
sezonu

Nakon turbulentnih tjedana i nakon što su nogometaši Karlovca izvrsnim igrama ne samo osigurali ostanak u prvoligaškom društvu, već zauzimaju odlično šesto mjesto, prvoligaški status “plavo-bijelih” potvrdio je i Hrvatski nogometni savez.

Kako je odlučila komisija za licenciranje krovne nogometne kuće u Hrvata, za narednu sezonu prvoligašku licencu dobilo je 19 klubova, što znači da su većinom ozbiljno shvatili prigovore i nedostatke te ih otklonili do posljednjeg roka. Podsjetimo, u prvom krugu tek je osam prvoligaških (i niti jedan drugoligaški) klubova dobilo licencu.

No, u drugom krugu “zeleno svjetlo” dobili su svi aktualni prvoligaški klubovi, među njima i Nogometni klub Karlovac. Uz Karlovčane, dobre vijesti iz Rusanove stigle su i nogometašima Osijeka, Splita, Rijeke, Šibenika, Zadra, Hrvatskog dragovoljca te vinkovačke Cibalije.

Od drugoligaša licencu su dobila samo tri, dok su odbijeni zahtjevi Croatia Sesveta i Pomorca iz Kostrene. Samim tim, već se znaju novi prvoligaši za sljedeću sezonu – to su Gorica, Lučko i Dugopolje. Oni će zamijeniti već otpisani Hrvatski dragovoljac, te još dva kluba koji će na kraju sezone zauzeti 14. i 15. mjesto na prvoligaškoj ljestvici – trenutno ih zauzimaju Lokomotiva i pulska Istra 1961.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest