Kreću biciklističke policijske ophodnje – “na pedalama” lakše obavljati neke dužnosti

Kreću biciklističke policijske ophodnje – “na pedalama” lakše
obavljati neke dužnosti

S dolaskom proljeća pripadnici biciklističke jedinice PU karlovačke napumpali su gume, podmazali srednji pogon i lanac te krenuli u obavljanje svakodnevnih dužnosti na dva kotača.

Kako je izvijestila glasnogovornica policije Tamara Grčić, prvi zadatak biciklističke ophodnje bila je prvosvibanjska biciklijada dok će, dodaje, biciklisti od ovog vikenda biti često viđeni na području grada Karlovca.

– Svakodnevni rad biciklističke ophodnje odvijat će se na užem području grada Karlovca i očekujemo da će značajno pridonijeti rješavanju evidentnih problema nepropisnog parkiranja, kretanja vozila starom karlovačkom Zvijezdom, nepropisne vožnje mopedima Šetalištem dr. Franje Tuđmana i drugih prometnih prekršaja koje uoče, kažu u policiji.

Osim prometnih prekršaja, zadatak policajaca “na pedalama” je i svakodnevna komunikacija s građanima. Iz ove perspektive, kao što su svojedobno trebali “kvartovski policajci”, lakše se  uočavaju sva devijantna ponašanja, preveniraju i sprječavaju kaznena djela, a ukoliko se ukaže potreba spremni su djelovati i represivno.

– Nadamo se da ćemo se ove sezone još više približiti građanima, pomoći im u rješavanju njihovih problema, a ujedno promovirati korištenje bicikala u prometu te poticati mlade na njihovo korištenje, kažu u PU karlovačkoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest