Proljetno buđenje: Za vikend brojni programi u karlovačkim parkovima

Proljetno buđenje: Za vikend brojni programi u karlovačkim
parkovima

Već tradicionalno, s dolaskom ljepših dana oživljavaju karlovački parkovi. Početkom svibnja počinju brojne manifestacije koje će tijekom proljeća i ljeta raznolikim sadržajem ispunjavati “pluća grada”.

Prvog svibanjskog vikenda zanimljivo će biti na nekoliko lokacija. Tijekom petka i subote u Vrbanićevom perivoju, zaštićenom hortikulturnom spomeniku RH, održat će se manifestacija “Živjeti s parkom”. U petak, od 10 sati, na rasporedu je čak sedam radionica za djecu i mlade – riječ je o edukativnim radionicama “Slušanje ptica”, “Svijet šišmiša” i “Život pod lupom”, kreativnoj radionici “Život vila”, plesnoj “Vilinsko kolo”, likovnoj “Crtajmo prirodu” i keramičkoj “Stvori s prirodom”.

U Vrbanićevom perivoju bit će postavljene i umjetničke instalacije, a posjetitelji će moći park razgledati i iz fijakera.

U hotelu Korana Srakovčić, pak, održat će se stručni skup na temu okoliša, na kojem će biti održana predavanja o Vrbanićevom perivoju, parkovnim površinama u Murskoj Soboti te mogućnostima korištenja zaštićenih površina na primjeru Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

U subotu su, također od 10 sati, na rasporedu sve već navedene radionice i obilasci parka.

Istoga dana (subota) počinju i tradicionalne Proljetne promenade na šetalištu dr. Franje Tuđmana. Prve subote šetače će zabavljati klapa Furešti, zadruga Božur održat će “Pažuljadu” i posjetitelje upoznati s brojnim receptima za jela od graha, a kao partner TZ Karlovca predstavit će se Turistička zajednica Pirovca.

A na samom rubu karlovačke promenade, ispred Gradskog kazališta Zorin dom, u subotu u 10 sati održava se 27. smotra vatrogasnih puhačkih orkestara, na kojoj će nastupiti 25 orkestara iz cijele Hrvatske.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest