HSLS raskinuo koaliciju s HDZ-om i na razini Karlovačke županije

HSLS raskinuo koaliciju s HDZ-om i na razini Karlovačke županije

Na sinoćnjoj sjednici županijskog HSLS-a odlučeno je da se raskida koalicija s HDZ-om i na razini Karlovačke županije. To je još prije deset mjeseci učinjeno na razini države pa je ovo bio prilično logičan slijed događanja na lokalnom nivou.

Kako je kazala za KAportal šefica liberala u Karlovačkoj županiji Višnja Mihalić – Mikuljan, na jučerašnjoj sjednici odlučeno je da se koalicija raskida i na nivo Karlovačke županije. To je prije nekoliko dana već učinjeno u gradu Karlovcu i Dugoj Resi.

– Odlučen je izlazak iz koalicije i sinoć je ova odluka jednoglasno podržana. Očekujemo pozitivne reakcije jer smo nakon višegodišnjeg koaliranja s HDZ-om i HSS-om lagano gubili svoj identitet. HSLS je stranka intelektualaca, ljudi koji mogu pomoći zajednici i očekujemo omasovljenje članstva. Ovo je jedini način da funkcioniramo na željeni način, kazala je Mihalić – Mikuljan.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća potpredsjednica Gradskog vijeća HSLS-ovka Snježana Britvec ponudit će ostavku na ovu dužnost. U  Dugoj Resi je to već učinio vijećnik Davor Bišćan dok u Ogulinu za ovaj potez nije bilo potrebe jer HSLS-ovci nisu bili dio vladajuće koalicije. Kako je kazala Mihalić – Mikuljan, HSLS će ostati participirati u vlasti u Lasinji jer se tamo, kaže, HSLS-ovci dobro slažu s HDZ-ovcima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest