Antifašisti gradonačelniku: Obnovite spomenik palim borcima, tu sramotu grada

Antifašisti gradonačelniku: Obnovite spomenik palim borcima, tu
sramotu grada

Obilježavanje 66. obljetnice oslobođenja grada Karlovca u Drugom svjetskom ratu danas je, uz nazočnost gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, prošlo u duhu poruke gradskoj vlasti da se angažira u obnovi devastiranog spomenika palim borcima u karlovačkom Perivoju. Ispred Karlovačke županije se unatoč pozivu nije pojavio nitko.

Članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista prisjetili su davnih dana oslobodilačke borbe, žrtava fašističkog terora ali i, kako je u svom govoru rekao predsjednik karlovačkih antifašista Mirko Miladinović i branitelja i žrtava iz Domovinskog rata koji su isto svoje živote položili za obranu slobode.

Pedesetak okupljenih antifašista iz Karlovca, Zagreba i drugih dijelova Hrvatske je nakon polaganja vijenaca na uništeni spomenik, krenulo put Veljuna na tamošnju komemoraciju žrtvama ustaškog pokolja iz 1941. godine. Uoči govora Damira Jelića, jedan od sudionika prekinuo je skup rekavši da je vrijeme da se spomenik Vanje Radauša konačno obnovi. Kako je rekao, ovo je sramota Karlovca i svih njegovih građana jer već više od dva desetljeća stoji uništen i izaziva zgražanje građana ali i svih turista koji dolaze u Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest